مواد اولیه آزمایشگاهی
مواد اولیه آزمایشگاهی » مواد اولیه آزمایشگاهی
فروش ویژه کلاژن فروش کلاژن گاوی گرید خوراکی فود گرید FCC گرید Collagen from bovine در بسته های ۲۵ کیلویی محصول چین / شماره تماس مدیر فروش : ۰۹۱۲۱۹۶۵۷۹۷
کلاژن فراوانترین پروتین بدن است که بیش از30% پروتین را در بدن ما تشکیل میدهد و در عملکردهای حیاتی بیش تر سیستم ها حضور دارد.
کلاژن در همه بافت های اتصال دهنده مانند پوست،استخوان، غضروف، تاندون و رگ های خونی موجود است و نقشی حیاتی در محافظت و پیوستگی اندام ها را در تمامی بدن بر عهده دارد.
کاربردها
پوست و مو
کلاژن به طور طبیعی در پوست و مو وجود دارد و بخش ساختاری آن ها را تشکیل داده است.با گذشت زمان و بالا رفتن سن لایه های پوست تحت عوامل درونی(سن، هورمون،..) وعوامل بیرونی ( سیگار و اشعه و..)uv نازک شده و در نتیجه با کاهش تعداد و کیفیت فیبرهای کلاژن همراه است که کمبود کلاژن خود باعث پیری زودرس،چین و چروک و خشکی پوست می شود.
کلاژن با ابرسانی به لایه های مختلف پوست باعث افزایش رطوبت پوست و تآخیر در شکل گیری چین وچروک و همچنین با جذب آمینو اسید باعث تولید پروتین کراتین توسط فولیکول مو می شود.
کنترل وزن
ازآن جا که پپتیدهای کلاژن به عنوان پروتــُین رژیمی دارای نقش مهمی در کنترل وزن هستند می توانند تا حدودی از چاقی مفرط وزن زیاد جلوگیری کنند . واقعیت این است که مکمل های کلاژن باعث چربی سوزی نمی شوند ولی در مقابل ادعا می شود که مصرف انها باعث ماهیچه سازی شده و این ماهیچه های تقویت شده چربی اضافی بدن را مصرف می کنند. به این ترتیب روند سوخت و ساز بدن تسریع می بخشد.همچنبن کلاژن بر تناسب اندام وفرم بدن تآثیر مثبت دارد.
مفاصل و ماهیچه
کلاژن پروتــُین اصلی تشکیل دهنده ماتریکس خارج سلولی در غضروف، رباط و استخوان هاست که در حفظ ساختار و استحکام آن ها بسیار حیاتی می باشد. با افزایش سن تراکم و استحکام استخوان ها کاهش یافته و ضعیف تر و شکننده تر می شوند و این امر باعث بروز آرتروز و پوکی استخوان به ویژه در زنان یایسه می شود.
همچنین در بعضی از افراد به دلیل تحلیل رفتن غضروف ،خشکی و التهاب مفاصل به وجود می آید.
کلاژن با حفاظت از روند تولید غضروف باعث حفاظت از مفاصل می شود و همچنین با افزایش جذب کلسیم از پوکی استخوان و دیگر صدمات وارده به مفاصل و رباط ها جلوگیری می کند.
ورزش
ورزش طولانی مدت باعث اکسیداسیون و از دست رفتن پروتــُین در عضلات می شود بنابرین در دسترس بودن اسید آمینه به مقدار کافی اطمینان از بازسازی بهینه عضلات را به همراه دارد.
کلاژن یک منبع حاوی اسید آمینه و پروتــُین منحصر به فرد است که به بازسازی توده عضلانی بعد از ورزش کمک می کند
مصرف کلاژن باعث بهبود شرایط چارچوب عضلانی بدن می شود و عملکرد ورزشکاران را با پشتیبانی از بازسازی و انقباض بهتر عضلات افزایش می دهد.
یک مولکول کلاژن از سه زنجیرهٔ پروتئینی تشکیل شده که به دور یک دیگر پیچیدهاند. مولکولهای کلاژن به گونهای ویژه کنار یکدیگر آرایش مییابند و یک ریز رشته را میسازند. تعداد زیادی از این ریز رشتهها به دور یکدیگر میپیچند تا یک رشتهٔ کلاژن ساخرصد پرولین و هیدروکسی پرولین و یک اسید آمینه غیر استاندارد است.
کلاژن سختترین رشته بافت پیوندی است و با آنزیم کلاژناز (حلکننده کلاژن) از بین میرود ترمیم آن بسیار سخت است و به زمان طولانی نیاز دارد. چون یک پروتئین است در درون سلول ساخته شده و به بیرون از سلول تراوش میشود. فیبروبلاستمسئول ساختن اسید آمینه و سپس زنجیر پلی پپتید و مولکول پروکلاژن است. هر پروکلاژن در مدت پنج تا شش دقیقه ساخته شده و سپس به خارج از سلول حمل میشوند. پروکلاژن تحت اثر آنزیم پروکلاژن پپتیداز به تروپوکلاژن تبدیل میشود. تروپوکلاژن پلیمریزه شده کلاژن را میسازد. اسید هیالورونیک که از انواع ماده زمینه بیشکل است از پراکنده شدن بیهوده کلاژن در بین سلولها جلوگیری میکنند.
دست کم ۱۳ نوع کلاژن در انسان شناسایی شدهاند که هر کدام در بافت خاصی وجود دارند. تنوع این کلاژنها به دلیل تفاوت در ماهیت پلی پپتیدهای تشکیل دهنده آنهاست. از کنار هم قرار گرفتن مارپیچهای کلاژن رشتههای کلاژن بهوجود میآیند. نحوه قرار گرفتن مارپیچها طوری است که انتهای مولکولهای مجاور روی هم قرار میگیرند. این نحوه قرارگیری باعث میشود که رشتههای کلاژن قابلیت کشش زیادی داشته باشند. دستجات متراکم این رشته که در تاندون وجود دارند با قابلیت کشش خود میتوانند نیروهای زیادی را تحمل کنند.
معروفترین انواع کلاژن
- کلاژن نوع I: این نوع کلاژن در استخوان و وتر وجود دارد و از تعداد زیادی دستههای فیبری ساخته شدهاست که به صورت امواج دریا قرار دارند.
- کلاژن نوع II: که در غضروف شفاف دیده میشود به شکل فیبریل است و فیبر تشکیل نمیشود.
- کلاژن نوع III: همان رشته شبکهای است که در غشای پایه دیده میشود این نوع کلاژن از فیبرهای واحد ساخته شدهاست.
- کلاژنهای نوع V,IV: به صورت فیبریل نبوده و احتمالاً غیر پلیمریزه هستند. کلاژن نوع IV در غشای پایه و نوع V در جدار رگهای خونی جنین یافت میشود.
- رشتههای کلاژن با مواد گوناگونی در هم میآمیزند. برای نمونه، کلاژن در استخوان با بلورهای کلسیم در هم میآمیزد و ساختار سختی میسازد. در نگاهی دقیقتر، استخوان مانند یک بتن مسلح به نظر میرسد که رشتههای کلاژن آن مانند میلگردهای فولادی بتن، درون سیمانی از بلورهای هیدروکسی آپاتیت Ca۱۰(PO۴)۶(OH)۲ و پروتئینهای نارشتهای از جمله اوستئوپونتین(osteopontin) و اوستئوکلسین(osteocalcin)جای گرفتهاند.
کلاژن در استخوان
رشتههای کلاژن با مواد گوناگونی در هم میآمیزند. برای نمونه، کلاژن در استخوان با بلورهای کلسیم در هم میآمیزد و ساختار سختی میسازد. در نگاهی دقیقتر، استخوان مانند یک بتن مسلح به نظر میرسد که رشتههای کلاژن آن مانند میلگردهای فولادی بتن، درون سیمانی از بلورهای هیدروکسی آپاتیت Ca۱۰(PO۴)۶(OH)۲ و پروتئینهای نارشتهای از جمله اوستئوپونتین(osteopontin) و اوستئوکلسین(osteocalcin)جای گرفتهاند.
کلاژن در غضروف
در غضروفها، کلاژن در مادهٔ زمینهای ژل مانندی قرار میگیرد. مادهٔ زمینهٔ غضروف از مولکولهایی به نام پروتئوگلیکان (proteoglycan) تشکیل شدهاست. مولکولهای پروتئوگلیکان اسکلت پروتئینی میلهای شکلی دارند که شاخههای بسیاری از جنس کربوهیدرات به آن متصل هستند. زنجیرههای قندی پروتئوگلیکانها بارهای منفی فراوانی دارند و بنابراین ابر متراکمی از کاتیونها (مانند + Na) در پیرامون آنها شکل میگیرد. این ابر باعث میشود مقدار زیادی آب به مادهٔ زمینه جذب شود و محیط ژل مانندی را فراهم کند که برای تحمل فشار بسیار مناسب است. رشتههای کلاژنی که در این محیط پرآب جای دارند باعث مقاومت چندسازه در برابر کشش میشوند. غضروف گوش خارجی نسبت به غضروف مفصل زانو به انعطافپذیری بیشتری نیاز دارد. رشتههای کشسانی در غضروف گوش وجود دارد که از پروتئینی به نام الاستین(elastin)ساخته شدهاند. رشتههای الاستین در دیوارهٔ رگها و پوست نیز وجود دارند و به این چند سازهها خاصیت کشسانی میبخشند؛ بنابراین، پروتئینهای رشتهای کلاژن و الاستین با قرار گرفتن در مادهٔ زمینهای گوناگون، چند سازههایی با ویژگیهای جادویی میآفرینند. البته، آرایش رشتههای پروتئینی نیز در تعیین ویژگیهای چند سازههای بدن مؤثر است. برای نمونه، در رباطها و زردپیها، رشتههای کلاژن با آرایش منظمی از درازا کنار یکدیگر ردیف شدهاند. این آرایش به دسته کردن چند ترکهٔ چوب میماند که شکستن آنها را دشوار میسازد.
بیماریهای مرتبط با کلاژن
اختلالات کلاژن بعضی از بیماریهای ژنتیکی به علت تغییر در بین توالی اسید آمینه و ساختمان سه بعدی موجود در کلاژن، ایجاد میشوند. استئوژنز ایمپرفکتا با تشکیل غیرطبیعی استخوان در اطفال مشخص شده و سندروم اهلر-دانلوس همراه با مفاصل شل میباشد. هر کدام از این حالات میتوانند کشنده باشند.
تاکنون ۱۵ نوع کلاژن در انسان شناسایی شدهاست. ژنهای مختلفی پپتیدهای سازنده انواع مختلف کلاژن را کد میکنند که جهش در هر یک از آنها منجر به بیماری خاصی میشود. برای مثال کلاژن نوع یک از فیبریلهای سه رشتهای شامل دو پپتید آلفا-۱ و یک پپتید آلفا-۲ تشکیل شدهاست. جهش در ژنهای سازنده این دو پپتید بر حسب محل جهش (در پپتیدهای سازنده کلاژن توالی gly-X-Y تکرار شدهاست و موتاسیون در Gly منجربه بیماری سخت تری میشود) منجر به انواع مختلف بیماریهای استئوژنز ایمپرفکتا (نوع I تا V) و سندروم اهلرز دانلوس (نوع VII) میشود.
- درکلاژن نوع II، جهش در مناطق مختلف ژن (COL2A۱ (۱۲q۱۳ منجر به بیماریهای
Spondylephyseal Dysplasia, Stickler Syndrome, Kniest Dysplasiaو Achondrogenesis II میشود.
- در کلاژن نوع III، جهش در ژن (COL3A۱ (۲q۳۱ منجر به بیماری اهلرز دانلوس نوع IV میشود.
- در کلاژن نوع IV، جهش در ژنهای (COL4A۱ (۲q۳۱) ،COL4A۳ (۲q۳۶) ،COL4A۴ (۲q۳۱) ،COL4A5 (Xq۲۲ منجر به سندروم آلپورت میشود.
- در کلاژن نوع V، جهش در ژن (COL5A۱ (۹q۳۴ منجر به بیماری اهلرز دانلوس نوع I میشود.
- در کلاژن نوع VII جهش در ژن (COL7A۱ (۳p۲۱ منجر به بیماری Dystrophic epidermolysis bullosa میشود.
- در کلاژن نوع X جهش در ژن (COL10A۱ (۶p۲۱ منجر به بیماری Schmid Metaphyseal dysplasia میشود.
- در کلاژن نوع XI جهش در ژن (COL11A۲ (۶p۲۱ منجر به سندروم Stickler میشود.
کاربرد کلاژن در مهندسی بافت
کلاژن، پروتئین بستر خارج سلولی، بیشترین استفاده را بین پلیمرهای طبیعی به جهت استفاده در داربستهای پلیمری داراست. پروتئین مذکور به وفور در بافت استخوانی حضور داشته و به سادگی قابل استخراج است. نزدیک به ۳۰٪ از پروتئینهای بدن از نوع کلاژن است. دسترسی آسان به کلاژن و ساختار بی نظیر آن، پژوهشگران را بر آن داشته که جایگاه ویژه ای را به این پلیمر اختصاص دهند. کلاژن سازگاری مناسبی را با سامانه بیولوژیکی انسان دارد و پاسخهای ایمنی آن کاملاً مشابه با بافت میزبان است. کلاژن از بافتهای سالم قابل استخراج است. این پروتئین پس از محلول سازی و تغییر ساختاری، در مهندسی بافت استخوان مورد استفاده قرار میگیرد. استرلیزه کردن و ایجاد اتصالات عرضی از جمله روشهای تثبیت ساختاری کلاژن به حساب میآید. به منظور سترون سازی محصولات کلاژنی، میتوان آنرا در معرض چشمه گاما قرار داد؛ البته لازم است ذکر شود که بعضی مواقع مشاهدات حاکی از پاسخ منفی سامانه ایمنی بدن به عامل ایجاد اتصالات عرضی میباشد.
وقتی اسم کلاژن به میان می آید اکثر افراد به یاد پوست می افتند. کلاژن پروتئینی است که در تمام بدن وجود دارد و در واقع ترکیب اصلی سازنده ی غضروف؛ عضلات، استخوان ها، پوست و تاندون ها محسوب می شود.
اگر خودمان اقدام به حفظ کلاژن و جایگزینی آن نکنیم علاوه بر پوستمان، ناخن ها، دندان ها، غضروف ها و حتی روده ها نیز ضعیف و آسیب پذیر می شوند. در این مطلب نقش کلاژن در سلامت بدن را بیشتر بررسی می کنیم. لطفاً با ما همراه باشید.
کلاژن چیست؟
چگونه کلاژن بدن را با مواد غذایی افزایش دهیم؟
همان طور که گفته شد کلاژن در سرتاسر بدن ما وجود دارد بنابراین لازم است که برای جذب و تولید هر چه بیشتر آن تلاش کنیم. شما می توانید با گنجاندن مواد غذایی زیر میزان این پروتئین ضروری را در بدنتان افزایش دهید.
میوه های کلاژن ساز
در بین مواد غذایی متنوعی که باعث تولید کلاژن بیشتر می شوند میوه ها جایگاه بالایی دارند. میوه هایی مانند پرتقال، نارنگی، لیموترش، گریپ فروت، کیوی، پاپایا، انگور سفید، بلوبری، توت فرنگی و تمشک جزو میوه های سرشار از ویتامین C هستند و افزایش میزان کلاژن نقش مهمی دارند. این ویتامین یک آنتی اکسیدان قوی محسوب می شود که اثرات مخرب رادیکال های آزاد را خنثی می کند. به همین دلیل نیز باعث حفظ جوانی و شادابی پوست شده و از افتادگی زودهنگام و بروز چین و چروک جلوگیری می کند. علاوه بر این ویتامین C در تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبود زخم ها و جراحات پوستی ایجاد شده نقش مهمی دارد. علاوه بر این می توانید از خواص موجود در این میوه ها برای افزایش کلاژن موجود در اندام های دیگر مانند چشم ها و غضروف ها نیز بهره مند شوید.
بدن ما به طور طبیعی کلاژن تولید می کند اما با گذر عمر تولید این ترکیب کاهش پیدا می کند. علاوه بر این عوامل دیگری مانند مصرف زیاد قند، مصرف دخانیات و قرار گرفتن در معرض نور خورشید باعث تشدید کاهش آن می شود
سبزیجات مفید و لازم
برای کلاژن سازی هر چه بیشتر با سبزیجات باید به سراغ آن هایی بروید که حاوی میزان زیادی ویتامین C، ویتامین K و آنتی اکسیدان ها هستند. برای این که پوست بدنتان سالم بماند باید سبزیجاتی مانند بروکلی، کلم ها، اسفناج، چغندر، بادمجان و گل کلم در برنامه ی غذایی تان باشد. این مواد غذایی با تولید ویتامین ها و مواد معدنی متعدد و به خصوص ویتامین C به ساخت کلاژن کمک می کنند و مفاصل و پوست را در سلامت بهتری قرار می دهند. یادتان باشد که گوجه فرنگی بیشتری نیز مصرف کنید. چون میزان بالای لیکوپن آن باعث تولید هر چه بیشتر کلاژن می شود.
ا
sucsinic acid سوکسینیک اسید ضد آکنه
واردکننده جبرلیک اسید جیبرلیک اسید جبرلین جیبرلین Gibberllic acid - GA3
واردات و فروش الفا اربوتین Arbutin موجود در حجم ۲۵ کیلوگرم
واردات و فروش کوجیک اسید kojic acid چین آرایشی بهداشتی بسته بندی ۲۵کیلوگرم موجود
واردات و فروش هیالورونیک اسید محصول چین ۲۵کیلوگرمی
واردات و فروش آبرسان پنتاویتین موجود در حجم ۲۵ و ۲۲۰ کیلوگرم
PARSOL® 5000 is a strong UV-B absorber that helps boost SPF values significantly. An oil-soluble off white powder, this product is compatible with most popular cosmetic ingredients. PARSOL® ...
خرید و فروش اسید آمینه ال-متیونین ال متیونین ۲۵کیلویی چین L-Methionine
مشخصه ها: حاوی 80% وی پروتئین، با قابلیت هضم و جذب بالا پروتئین تقویت کننده سیستم ایمنی حاوی اسیدهای امینه ...
Diphenylacetonitrile 25kg china موجود در ایران